Cavaliere: Zweedse prinselijke allure


Wat is de filosofie achter het merk Cavaliere?

Cavaliere is een Zweeds kledingmerk dat collecties ontwerpt waarin een Scandinavische toets nooit ontbreekt. We bieden kwaliteit aan een redelijke prijs en onze kleding wordt steevast in ons Europees bedrijf vervaardigd.

Wie is de ontwerper van Cavaliere? Kan u ons iets meer over hem/haar vertellen?

Wij steunen op een sterk ontwerpteam, die de collectie in onderling overleg samenstelt. We geloven sterk in teamwork in plaats van ons te beperken tot een enkele designer. Op die manier kan de collectie immers beantwoorden aan de wensen van meer mannen.

Waar komt de inspiratie voor de collectie van 2015 vandaan?

We hebben ons gebaseerd op de glitter en de glamour van de fifties en de legendarische Hollywoodsterren uit die periode.

Welk type bruidegom kiest voor een Cavaliere pak?

De man die elegant wil zijn en een klassieke look weet te appreciëren.

Met welke materialen werken jullie het liefst?

We werken uitsluitend met kwaliteitsstoffen die aan de strengste criteria beantwoorden. Doorgaans halen we deze stoffen in Italië. Een van onze favorieten is de mix tussen wol en zijde, die de stof een mooie, natuurlijke glans geeft.

Wat zijn de belangrijkste trends in 2015?

De belangrijkste kleur van het jaar is ongetwijfeld blauw, in al haar nuances. We zien blauw ook gecombineerd met andere natuur- of metaalkleuren. Verder doen de slim fit trouwkostuums het zeer goed en zien ze er bovendien veel feestelijker uit dankzij het vest met één knoop. Tot slot zijn de ceremoniële stoffen met een toets van natuurlijke glans ook zeer gegeerd.

Wat is het belangrijkste accessoire in de outfit van de bruidegom?

Een das met een verschillend motief dan de rest van het trouwkostuum. De combinatie van verschillende motieven is belangrijk, omdat je je look dan net dat tikkeltje meer geeft.

Welke beroemde bruidegom zouden jullie graag kleden? Of is in het verleden al in jullie trouwkostuum naar het altaar gestapt?

Cavaliere kleedt elk jaar veel gaten voor de officiële festiviteiten die georganiseerd worden naar aanleiding van de uitreiking van de Nobelprijs.

We hebben ook de koninklijke families van Zweden en Denemarken meermaals gekleed. Uiteraard zouden we het fantastisch vinden om de Zweedse prins Carl-Phlip te kleden voor zijn nakende huwelijk in juni.


CAVALIERE COSSMO DIGEL ENZO ROMANO | ETIEM | IMMIDIATE FASHION | MASTERHAND | ROBERTO VICENTTI